nieuws

Prachtige kwartaalcijfers voor catering

Catering

De cateringbranche boert goed. In het derde kwartaal van dit jaar werd ruim 8 procent meer omzet gescoord dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzetverhoging wordt voor de helft toegeschreven aan gestegen prijzen.

Prachtige kwartaalcijfers voor catering

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het derde kwartaal kwam de ‘cateringindex’ van het CBS uit op 125. In het derde kwartaal van 2006 was dit nog 115. Een stijging van 8,7 procent.

In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet nog harder. Toen bedroeg de toename 11,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het eerste kwartaal pluste de catering 5,7 procent.

Exacte omzetcijfers voor het derde kwartaal kan CBS niet geven. Het gaat uit van een jaaromzet van twee miljard euro voor 2006. Dat betekent grofweg 500 miljoen euro per kwartaal.

De omzetstijging in het derde kwartaal schrijft het CBS voor de helft toe aan gestegen prijzen. De andere helft is volumestijging en dus gaat het goed met de cateringbranche, aldus het CBS. De meeste geregistreerde cateringomzet komt uit de contractcatering, op ruime afstand gevolgd door partycatering en inflight catering.

Reageer op dit artikel