nieuws

Prima kwartaalcijfers Sodexho

Catering

Sodexho heeft het eerste kwartaal van het financiële jaar 2007 prima gepresteerd. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet naar 3,55 miljard euro. Food en facilities zorgen voor het leeuwendeel.

Prima kwartaalcijfers Sodexho

Bedroeg de wereldwijde omzet in de eerste drie maanden van het vorige boekjaar nog 3,36 miljard euro, in dezelfde periode van het nieuwe financiële jaar was dat 3,55 miljard. Een toename van 5,8 procent. De Franse cateraar liet in de sector Food- and Facilitiesmanagement 8,7 procent groei noteren, van 3,28 naar 3,45. Dit onderdeel zorgt dan ook voor het leeuwendeel van de omzet.

Toename in zorgcatering

De goede prestaties in Europa (+6,9%) worden vooral toegeschreven aan de toename in zorgcatering. CEO Michel Landel, verwees bij de presentatie van de cijfers voor wat betreft het concurrentievermogen van zijn bedrijf naar de overname van KLM Facility Services. Voor het lopende boekjaar verwacht hij een groei van zeven procent.

Reageer op dit artikel