nieuws

Proces Melchers 16 en 17 april verder

Catering

Izaan M., hoofdverdachte in de ontvoeringszaak van cateraar Claudia Melchers, is uitgeleverd aan Nederland. M. werd donderdag door de politie op Schiphol aangehouden. Het proces wordt op 16 en 17 april voortgezet.

Proces Melchers 16 en 17 april verder

Het Openbaar Ministerie ziet Izaan M. (51) als een van de hoofdverdachten in de ontvoeringszaak van de Amsterdamse cateraar Claudia Melchers (foto). Zij werd in september 2005 in Amsterdam-Zuid ontvoerd en twee dagen later vrijgelaten. Izaan M. wordt verdacht van ontvoering, gijzeling en afpersing van Claudia Melchers.

Geen appèl
Nadat politie Amsterdam-Amstelland Izaan M. had getraceerd, is hij in oktober 2005 in Rio de Janeiro aangehouden. In december 2006 heeft het hoogste gerechtscollege van Brazilië unaniem besloten dat Izaan M. aan Nederland kon worden uitgeleverd. Tegen dit besluit heeft Izaan M. geen appèl aangetekend waardoor de uitlevering mogelijk werd.

Proces voortgezet
Het proces wordt voortgezet op maandag 16 en dinsdag 17 april. Zowel Izaan M. als medeverdachte Lorenzo M. moet zich dan verantwoorden voor de rechter. In november vorig jaar werden aan medeverdachten al celstraffen van 6, 3 en 2 jaar opgelegd.

Reageer op dit artikel