nieuws

Producent verlaagt juist prijzen

Catering

In tegenstelling tot een aantal andere producenten in de voedingsmiddelenindustrie verlaagt Lantmännen Unibake juist de prijzen. De Deense producent van diepgevroren broodproducten gaat vijf procent minder rekenen voor enkele merken die worden afgezet in catering en horeca in de Benelux.

Producent verlaagt juist prijzen

Dankzij lagere grondstofprijzen en goede overeenkomsten met toeleveranciers worden de producten van de merken Pastridor en Schulstad vijf procent goedkoper. Lantmännen Unibake naar eigen zeggen de grootste producent van diepgevroren broodproducten in Noord-Europa en levert in de Benelux onder meer aan Sodexho, HEMA, Ikea, Albert Heijn en McDonald’s. In 2007 behaalde Lantmännen Unibake Benelux een omzet van 96 miljoen euro.

De algemene teneur van vorig jaar in de voedingssector was niet zo positief: de prijzen van boter en tarwe bleven stijgen met als gevolg dat ook BakeOff producent Lantmännen Unibake een prijsstijging voor zijn producten moest invoeren. Die prijsstijging was op dat ogenblik zelfs niet voldoende om de stijgende grondstofprijzen te compenseren.

De start van het nieuwe jaar brengt een kentering: de prijzen van de grondstoffen stabiliseerden zich op een lager peil dan verwacht. Bovendien bevestigt Lantmännen Unibake deze prijzen te handhaven tot eind 2008.

Reageer op dit artikel