nieuws

Rel om placemats in politiekantine

Catering

Placemats in politiekantines in Amsterdam vormen de oorzaak van een conflict tussen de korpsleiding van de politie Amsterdam-Amstelland en de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV).

Rel om placemats in politiekantine

De partijen hebben het met elkaar aan de stok omdat er 45.000 bedrukte placemats zijn verspreid in politiekantines. De teksten op de onderleggers moesten medewerkers ertoe overhalen bij de komende ondernemingsraadverkiezingen op vertegenwoordigers van de APV te stemmen.

De korpsleiding liet de gebruiksvoorwerpen meteen weer verwijderen. Zij vindt het ongepast dat de vakorganisatie de placemats gebruikt om zichzelf te promoten. Voorzitter van de APV, Bert Verdijk, zegt dat er toestemming is gegeven door een leidinggevende.

Reageer op dit artikel