nieuws

Reverse Pricing’ zorgt voor aangepaste huur van locatie

Catering

Opdrachtgevers die mooie evenementen aanbrengen, zouden financieel beloond moeten worden. Bij Reverse Pricing is dat het geval. Opdrachtgevers kunnen hiervan profiteren omdat de huurcomponent geheel of gedeeltelijk vervalt naarmate er meer geld wordt besteed aan catering.

Reverse Pricing’ zorgt voor aangepaste huur van locatie

Taat & de Regt, de exploitant van de Nieuwe Kerk, heeft bekendgemaakt met Reverse Pricing van start te gaan. Directeur Remco Boelens stelt vast dat veel opdrachtgevers moeite hebben met de prijsopbouw. ‘Het prijsbeleid is veelal ontstaan in de topjaren van de evenementenindustrie. In die jaren was het gebruikelijk om naast een huurcomponent tevens een afdracht te verlangen over eten en drinken.’

Hij vervolgt: ‘Hierdoor wordt de opdrachtgever als het ware gestraft als deze met een mooie, omzetrijke aanvraag bij een locatie komt. Hoe meer je aan catering en aanverwante zaken afneemt, hoe meer je aan de locatie moet betalen. In onze ogen is dat de omgekeerde wereld. Je zou een opdrachtgever die een mooi evenement bij je aanbrengt juist financieel moeten belonen.’

Reageer op dit artikel