nieuws

Rijnierse nog eens drie jaar voorzitter Veneca

Catering

Eigenlijk zou tijdens het Veneca Jaardiner afscheid worden genomen van Hans Rijnierse als voorzitter van de Veneca. Eigenlijk. Want de directievoorzitter van Sodexo is gevraagd langer aan te blijven als voorman van de branchevereniging.

Rijnierse nog eens drie jaar voorzitter Veneca

De Veneca-leden hadden hierom gevraagd. Dat deelde Jeroen Stok, Sodexo’s communicatie verantwoordelijke en ceremoniemeester van het Jaardiner, mee aan de aanwezigen. De leden vinden het aanblijven van Rijnierse (foto) belangrijk voor de continuïteit.

Immers, als Rijnierse zou vertrekken dan zouden er een compleet nieuw bestuur zitten. Want oudgediende Geert van de Ven nam niet zo lang geleden afscheid en vice-voorzitter Irene Baltus kondigde haar vertrek als algemeen directeur van Compass Group Nederland. Zij gaat een wereldreis met een zeilschip maken en is per 1 april 2010 weg bij Compass.

Nieuw bestuur

Het is overigens niet zeker of de opvolger van Baltus bij Compass, Paul Tijs, ook vice-voorzitter wordt van Veneca. ‘Hij wordt sowieso bestuurslid’, licht Stok toe. Volgens hem worden de portefeuilles binnenkort verdeeld. ‘Per 1 januari is bekend hoe het nieuwe bestuur eruit gaat zien.’

Vast staat dus dat Rijnierse weer voorzitter zal zijn. Iedere nieuwe ‘ambtsperiode’ betreft drie jaar. De topman van Sodexo is al sinds de oprichting van de Veneca in 1985 voorzitter van de branchevereniging voor contractcateraars. Andere bestuursleden zijn Prorest-directeur Dick Bennink (opvolger Geert van de Ven) en Albron’s directievoorzitter Teun Verheij. Laatstgenoemde beheert de belangrijke portefeuille Financiën.

Reageer op dit artikel