nieuws

Sodexo aan de slag in gloednieuw ziekenhuis

Catering

Het nieuwe Maasstad ziekenhuis in Rotterdam opent 1 maart 2011 haar deuren. Dan gaat ook het contract met cateraar Sodexo in. Er is een overeenkomst voor vijf jaar getekend.

Sodexo aan de slag in gloednieuw ziekenhuis

Volgens Sodexo hebben de patiënten in het Maasstad dagelijks de keuze uit een ruim assortiment traditionele en wereldgerechten. De patiënt kan op ieder moment van de dag zijn of haar keuze maken, de warme maaltijd wordt dan binnen 30 minuten geserveerd. De broodmaaltijd wordt aangeboden via de ‘rijdende winkel’ op de afdeling.

‘Door gebruik te maken van de unieke Sodexo MMS applicatie, wordt tot op patiëntniveau vastgelegd wat er wordt geconsumeerd en welke voedingswaarde dit vertegenwoordigd. Dit draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van ondervoeding, wat weer bijdraagt aan een beter herstel’, aldus de cateraar.

400.000 bezoekers polikliniek

In het Maasstad Ziekenhuis (video) komen 570 bedden voor verpleging, 50 bedden voor dagbehandeling, twaalf operatiekamers, achttien kamers voor röntgenonderzoek en veertig comfortabele stoelen voor dialyse.

Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 mensen de poliklinieken. In het ziekenhuis zijn een kleine 200 specialisten en ongeveer 2.700 medewerkers werkzaam.

Meer Sodexo:

Reageer op dit artikel