nieuws

Sodexo krijgt MSC-keurmerk

Catering

Sodexo krijgt als eerste Nederlandse cateraar het MSC-keurmerk. Het Marine Stewardship Council-keurmerk staat garant voor duurzame visserij.

Sodexo krijgt MSC-keurmerk

Sodexo is op 9 april 2009 gecertificeerd door SGS, een onafhankelijke certificerende instelling. De eerste vier Sodexo-locaties zijn nu gecertificeerd. Eind 2009 verwacht Sodexo al haar 1.300 locaties gecertificeerd te hebben.

Het MSC-keurmerk is een internationaal keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame en goed beheerde visserij. De vis is traceerbaar ‘vanaf het bord tot de boot’. Joke van Buuren, Manager Corporate Kwaliteit bij Sodexo: ‘Om in aanmerking te komen voor het MSC-certificaat voor de traceerbaarheid moeten de ontvangst, opslag, bereiding en aankondiging van MSC-producten aan een aantal eisen voldoen.

Training locatiemanagers

Sodexo heeft deze eisen opgenomen in haar ISO 9001 kwaliteitssysteem. De locatiemanagers van Sodexo zijn getraind in de manier waarop zij met MSC-vis omgaan. Ook de cliënten en consumenten van Sodexo worden op de hoogte gebracht zodat zij weten waar het MSC-logo voor staat.’

Sodexo heeft al diverse duurzame MSC-gecertificeerde visproducten in haar assortiment, waaronder zalm, kibbeling en lekkerbekjes.’

Reageer op dit artikel