nieuws

Speciale beker zorgcatering genomineerd

Catering

Een beker voor zieken- en verpleeghuizen waaruit vanuit elke houding zonder morsen kan worden gedronken. Dit innovatieve product voor de zorgcatering maakt kans op de Herman Wijffels Innovatieprijs 2008. De beker dingt met negen andere vernieuwende producten naar de aan de prijs verbonden hoge geldprijs.

Speciale beker zorgcatering genomineerd

De beker heet officieel de Brosalus Cup, naar het gelijknamige Winterswijkse bedrijf in revalidatiehulpmiddelen. Met de beker wordt het mogelijk om vanuit elke lichaams-houding zelfstandig te kunnen drinken zonder te morsen. Patiënten die plat moeten blijven liggen en bijv. mensen zonder zuigreflex moeten nu nog geholpen worden bij het drinken.

De patiënt verliest zelfstandigheid en het verplegend en verzorgend personeel wordt zwaar belast. De vinding zit in de deksel van de beker: het rietje gaat nl. niet door de deksel maar wordt bovenin vastgeklemd. Door het ventilatiegaatje in de deksel is het ook mogelijk gedoseerd te drinken. Lekvrij en zonder te morsen.

Zo wordt de vinding van Ruud Roeles beschreven op de site van de tien genomineerden. Rabobank is de initiatiefnemer van de innovatiecompetitie. Daarvoor kwamen 409 inzendingen binnen. Een toename van ruim 150 ten opzichte van voorgaande jaren. De winnaar gaat met 50.000 euro naar huis. Op 3 december volgt tijdens het event van het Innovatieplatform de ontknoping.

Reageer op dit artikel