nieuws

Sterke halfjaarcijfers Sodexho

Catering

De omzet van Sodexho Alliance is in het eerste half jaar van 2006 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar toegenomen met bijna 11 procent naar 6,5 miljard euro. Het resultaat (EBITA) steeg met maar liefst 50 procent naar 315 miljoen euro. Dat heeft de van origine Franse cateraar vanmorgen bekend gemaakt. De cijfers voor Nederland worden niet bekend gemaakt.

Sterke halfjaarcijfers Sodexho

Werd in het eerste half jaar van 2005 nog 5,9 miljard euro omgezet, de eerste helft van dit boekjaar (dat liep tot 28 februari 2006) was dat ruim 6,5 miljard. Een stijging van 10,9 procent. De omzetcijfers voor het gebied Continental Europe (waaronder Nederland valt) blijven iets achter bij de wereldwijde groei. Van bijna 2 miljard euro naar ruim 2,1 miljard (+ 6,4%).

Het bedrijfsresultaat (EBITA) wereldwijd steeg met maar liefst 50 procent van 210 naar 315 miljoen euro. De nettowinst nam nog sterker toe, van 94 miljoen euro naar 160 miljoen. Volgens Sodexho (beursgenoteerd in o.m. Parijs) heeft de aanzienlijke stijging onder meer te maken met een sterke wereldwijde groei in het segment zorg en een forse verbetering van het resultaat in de UK.

Reageer op dit artikel