nieuws

Subsidie voor tegengaan ondervoeding

Catering

Het Operationeel Programma Oost-Nederland 2007-2013 kent ruim 800.000 euro subsidie toe aan Cater with Care. In dit project gaan enkele bedrijven en de Alliantie Voeding Gelderse Vallei de strijd aan met ondervoeding bij ouderen en patiënten, met name in ziekenhuizen en verpleeginstellingen.

Subsidie voor tegengaan ondervoeding

Doel van het project is het ontwikkelen en testen van nieuwe voedingsproducten. Het gaat om specifieke producten met een hoge voedingswaarde, die zich tussen reguliere voedselproducten en de zeer kostbare klinische voeding bevinden.

De in het project samenwerkende partners zijn Wageningen Universiteit, Food & Biobased Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Sodexo, NIZO Food Research, Heinz, Stichting Promotie Kalfsvlees, Pure 4 You en Carezzo. De partners dragen zelf ruim 1,8 miljoen euro bij aan het project.

Reageer op dit artikel