nieuws

Supergezonde groente en fruit in de maak

Catering

Door genetische modificatie is het binnenkort mogelijk groente en fruit te telen die veel meer gezonde stoffen aanmaken dan de gangbare soorten. Dat stelt onderzoeker Elio Schijlen van Wageningen Universiteit.

Supergezonde groente en fruit in de maak

Groente en fruit kunnen nog gezonder worden gemaakt dan ze van nature al zijn, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit. De verwachting is dat de genetische modificatie tot een doorbraak in de handel zal leiden, aldus het Algemeen Dagblad.

Promotie-onderzoek
Schijlen hoopt vandaag te promoveren op een onderzoek, waarin hij aantoont dat door middel van genetische gemodificeerde tomaten kunnen worden geteeld, die méér gezonde stoffen aanmaken dan normale tomaten. Volgens de universiteit is de methode op alle groente en fruit toepasbaar. ‘We verwachten dat de techniek in de praktijk zal worden toegepast.’

Unilever geïnteresseerd
Hoewel onder meer Unilever geïnteresseerd is in de techniek, zal het vermoedelijk nog wel even duren voor de supergezonde tomaten en andere groente- en fruitsoorten verkrijgbaar zijn.

Reageer op dit artikel