nieuws

Ticketing systeem geeft ouders invloed op voeding van kinderen

Catering

Een nieuwe ontwikkeling die ouders in staat stelt om invloed uit te oefenen op de bestedingen van hun kinderen op school. Om te voorkomen dat ze koeken en snoep gaan kopen in plaats van gezonde producten. Dit systeem is gepresenteerd door cateraar Arron Fresh op 17 april tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine.

Ticketing systeem geeft ouders invloed op voeding van kinderen

Algemeen directeur Ronald Weerwag belichtte een nieuwe ontwikkeling om leerlingen een verantwoord budget mee te laten geven door ouders. Waar leerlingen nu nog geld meekrijgen naar school en ouders geen invloed hebben op wat hun kroost koopt is Arron Fresh bezig met de ontwikkeling van een online ticketing systeem.

 

Ouders kunnen een digitale verantwoorde portemonnee aanmaken voor hun kinderen. De jeugd kan met dit budget alleen producten kopen die vallen in een verantwoord kantine aanbod.

Medio augustus dit jaar zal het systeem actief zijn.

 

Onder leiding van Ramon Beuk en Vivian Reijs gingen vier scholen tijdens de Dag van de gezonde Schoolkantine de strijd aan om de Food Battle Award 2012. Leerlingen van vier scholen moesten vragen beantwoorden over voeding. Hoeveel calorieën zitten er bijvoorbeeld in een kilo aardbeien? Meer of minder dan in een halve kilo banaan?

 

Nadat de leerlingen met de vragenronde waren warmgedraaid, moesten ze echt aan de bak. Ze moesten een zo gezond mogelijk broodje klaarmaken. Uiteindelijk versloeg een heerlijk vers broodje met sla en avocado, gemaakt door de leerlingen van Limes Praktijkonderwijs in Katwijk, de drie andere (ook gezonde) broodjes. Ze wonnen de award én hun broodje is binnenkort echt te koop in de schoolkantines van Arron Fresh.

Reageer op dit artikel