nieuws

Universiteit opent Restaurant vd Toekomst

Catering

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) opent volgende week donderdag het Restaurant van de Toekomst. Het gaat om een bedrijfsrestaurant op de campus, dat echter tegelijkertijd dient als onderzoekslaboratorium.

Universiteit opent Restaurant vd Toekomst

De restaurantgasten dienen als proefkonijn. Volgens manager René Koster van de WUR is het nieuwe bedrijfsrestaurant Futurum uniek in de wereld. Mensen eten en drinken volgens hem in werkelijkheid anders dan zij op vragenlijsten invullen.

De catering is inmiddels vier weken bezig, het onderzoek komt nu op gang. Het begint met kleine onderzoeken: deze week streekproducten en volgende week krijgen gasten een diervriendelijk eten voorgeschoteld, meldt Elsevier.

In Futurum wordt het gedrag van de gasten op videobeelden geregistreerd. Ook zijn aan het restaurant diverse keukens en laboratoria gekoppeld om met het productaanbod en de sfeer te kunnen experimenteren. Futurum heeft 3 miljoen euro gekost.

Klik hier voor een videoverslag van het Restaurant van de Toekomst.

(Met dank aan Wageningen Universiteit en Researchcentrum, WUR)

Reageer op dit artikel