nieuws

Vacatureaanbod op laagste niveau sinds vier jaar

Catering

Het online vacatureaanbod zit momenteel op het laagste niveau sinds vier jaar. Het aanbod in Nederland daalt harder dan het Europese gemiddelde. Zelfs het aanbod in seizoensgebonden sectoren zoals hospitality & toerisme daalde met vijf punten.

Vacatureaanbod op laagste niveau sinds vier jaar

Dit blijkt uit Europese cijfers van Monsterbord. Dit bedrijf houdt de Monster Employment Index bij. Een maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

In mei daalde het online vacatureaanbod, voor de dertiende achtereenvolgende keer, met 8 punten naar een niveau van 96 punten. Hiermee komt het indexcijfer voor de eerste keer onder het startniveau van februari 2005.

Met een daling van 53 procent ten opzichte van mei 2008 daalt de Nederlandse Index aanzienlijk sneller dan het Europese gemiddelde.

Reageer op dit artikel