nieuws

Vliegtuigmaaltijden worden halal

Catering

’s Werelds grootste onafhankelijke cateraar van vliegtuigmaaltijden wil de meeste van haar gerechten halal maken. Het gaat om cateraar GateGourmet die onder meer Cathay Pacific en British Airways van maaltijden voorziet.

Vliegtuigmaaltijden worden halal

Het bedrijf zegt dat het de productie wil standaardiseren om ervoor te zorgen dat de meeste maaltijden voldoen aan de strenge islamitische regels, aldus breakingtravelnews.com.

De beslissing zou ingegeven zijn door het streven naar lagere productiekosten en niet door religieuze motieven. Guy Dubois van de in Zwitserland gevestigde Gatgroup: ‘Als ik alle maaltijden volgens de halalnorm maak, dan vereenvoudigt dat het productieproces en drukt het de kosten. De plannen hebben geen religieuze gronden.’

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden momenteel halal gerechten aan, maar ze zijn duurder om te leveren, op te slaan en te vervoeren als ze willen voldoen aan de islamitische spijswetten.

Het initiatief volgt op de forse groei van vliegtuigmaatschappijen uit het Midden-Oosten zoals Etihad Airlines en Emiraat Airlines. Zij eisen dat alle maaltijden halal zijn.

Reageer op dit artikel