nieuws

Contractcatering wordt snel duurzamer

Catering

De contractcatering wordt in sneltreinvaart duurzamer. Dit blijkt uit de verduurzamingmonitor 2011. Het aandeel producten met een duurzaamheidkeurmerk nam ten opzichte van 2010 toe met 30 procent, zo meldt Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties).

Contractcatering wordt snel duurzamer

In totaal bestond in 2011 12 procent van alle inkoop door Veneca-leden uit duurzame producten. In 2010 was dit aandeel nog 9 procent. ‘De contractcatering blijft hiermee koploper in de verduurzaming van Nederland.’
De stijging van het aandeel duurzaam was het grootst in de volgende productgroepen:

1.           Vlees: 200%                       (tot 12% aandeel in totale aanbod vlees)
2.            Vleeswaren: 86%            (tot 13% aandeel in totale aanbod vleeswaren)
3.            Vis: 75%                              (tot 77% aandeel in totale aanbod vis)
4.            Eieren: 59%                       (tot 89% aandeel in totale aanbod eieren)
5.            Koffie: 56%                        (tot 28% aandeel in totale aanbod koffie)
6.            AGF: 40%                            (tot 14% aandeel in totale aanbod aardappelen, groenten & fruit)

Inkoop van duurzame en biologische producten nam in 2011 verder toe. Hiernaast hebben Veneca en haar leden een volgende stap gezet in de verduurzaming. Behalve voedselbereidingsprocessen worden ook in toenemende mate bedrijfsprocessen onder de verduurzamingloep gelegd. Dit gebeurt op transparante wijze. Bedrijven laten op www.DuurzamerEten.nl zien wat zij, behalve de inkoop van keurmerk producten, doen om versneld te verduurzamen.
De verduurzamingmonitor van de contractcatering volgt eenzelfde werkwijze als de Monitor die wordt uitgevoerd door het ministerie van EL&I. Keurmerken die door Veneca hierin worden betrokken zijn bijvoorbeeld Fairtrade, Marine Stewardship Council (MSC) en Milieukeur (voor de volledige lijst van keurmerken en criteria: www.veneca.nl – verduurzaming).

Reageer op dit artikel