nieuws

Eventsector gematigd optimistisch

Catering

39% van de eventbedrijven verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende zes maanden weer zullen oplopen en dat de omzet zal stijgen. Dat blijkt uit de resultaten van de tweede EventMonitor, een initiatief van Eventplanner.be/.nl.

Eventsector gematigd optimistisch

Aan de andere kant zijn de opdrachtgevers slechts gematigd optimistisch. Slechts 11% van de opdrachtgevers verwacht een toename. 80% verwacht wel de budgetten te kunnen handhaven in de komende zes maanden.


De tendens is positief, aldus Eventplanner. Maar liefst 9% van de opdrachtgevers die vorig kwartaal nog aangaf dat hun budgetten zouden dalen, geven een kwartaal later al aan dat hun budget gelijk blijft of zelfs stijgt.

EventMonitor blikt ook terug op afgelopen twaalf maanden. 26% van de opdrachtgevers zag in die periode de budgetten voor events dalen. 23% zag het omgekeerde gebeuren en tekende een stijging van de budgetten op. ‘Bij de opdrachtgevers merken we dat de omzet de afgelopen drie maanden globaal gezien is afgenomen ten opzichte van het vorige meetpunt. Toch doet 33% van de eventbedrijven het beter dan een kwartaal geleden. Vooral de toeleverancies groeien (36%). Bij de organisatiebureaus zag 34% omzet wegvloeien’, aldus Eventplanner.

Reageer op dit artikel