nieuws

Cateraar bouwt pop-up restaurant op geheime locatie

Catering

Cateraar Feest & Culinair uit Zwolle start zaterdag 14 juli met Culinair Draait Door. In 2012 bouwt eigenaar Hans Snippe vijf keer een pop-up restaurant voor één avond op een unieke en geheime locatie. Belangstellenden kunnen zich alleen via Facebook aanmelden en krijgen vlak voor aanvang van het diner te horen waar ze naartoe moeten.

Cateraar bouwt pop-up restaurant op geheime locatie

Een gloednieuw initiatief van Hans Snippe, eigenaar van cateraar Feest & Culinair in Zwolle. Hij zocht een vooruitstrevend idee voor zijn bedrijf en vond de inspiratie tijdens een symposium van de Vereniging van Nederlandse Erkende Partycateraars: een pop-up restaurant.

In 2012 wil hij zijn tijdelijke restaurant vijf keer ‘opbouwen’. De eerste is zaterdag 14 juli, de vier andere data zijn nog niet vastgelegd. Snippe: ‘Het worden geheime, bijzondere en unieke locaties, daarom liggen de vier andere data ook nog niet vast.’

Gasten kunnen zich alleen aanmelden via Facebook. ‘Wie onze pagina ‘liked’, krijgt een uitnodiging voor het diner. Vlak voor aanvang krijgt de gast dan te horen waar het restaurant staat.’

Lange tafel met gevulde schalen

Het idee is ontwikkeld in samenwerking met internetbedrijf Triggerfish. ‘Dat heeft meegedacht over het vermarkten van het concept’, aldus de eigenaar. ‘De Facebook-pagina is nu 2,5 weken actief. We hebben inmiddels 262 likes en 3300 mensen praten over ons.’

Gasten dineren aanstaande zaterdag aan een lange tafel. Snippe: ‘De sfeer moet ongedwongen zijn, gewoon aanschuiven en dineren. Het wordt aan tafelbuffet: er komen gevulde schalen op tafel.

Mee-eten kan zaterdag voor 46,50 euro, dat is een all-inprijs en inclusief entertainment. Er is plek voor 70 mensen. ‘Op dit moment hebben we 55 reserveringen, het gaat dus heel goed’, besluit Snippe.

Reageer op dit artikel