nieuws

Onderzoek naar werksfeer Gate Gourmet

Catering

Er komt een onderzoek naar de werksfeer binnen de Schipholvestiging van Gate Gourmet. De marechaussee gaat bekijken of interne spanningen mogelijk het motief vormen voor het incident met naalden in broodjes kalkoen. Dat schrijft de Telegraaf.

Onderzoek naar werksfeer Gate Gourmet

De marechaussee onderzoekt of de gespannen werksfeer binnen de Schipholvestiging van Gate Gourmet mogelijk het motief vormt voor een sabotage met naalden in broodjes kalkoen, zo schrijft de Telegraaf.

In vier vluchten werden naalden aangetroffen in broodjes die werden geserveerd aan businessclassreizigers die waren vertrokken vanaf Schiphol, zo werd maandag 16 juli bekendgemaakt.

Onenigheid door constante bezuinigingen

Een anonieme bron binnen het bedrijf vertelt in de Telegraaf dat er een hoop scheve gezichten zijn op de werkvloer vanwege de constante bezuinigingen en dat er daardoor vaak onenigheid is in de tent. ‘De zes teamleiders binnen het bedrijf hebben hun handen vol aan ruzies tussen personeel onderling’, aldus de bron.

Volgens, eveneens anonieme, medewerkers is exact na te gaan wie betrokken was bij het produceren van de bewuste broodjes kalkoen. Een van hen daarover in het artikel: ‘In de dagplanning is exact beschreven wie wat doet op welke dag. Dat geldt niet alleen voor de verschillende keukenafdelingen, maar ook voor de chauffeurs die de trolleys met broodjes hebben verzegeld en hebben vervoerd naar de vliegtuigen.’

Voedselresten overgedragen voor onderzoek

De marechaussee verhoort deze dagen alle personeelsleden, onder meer over de gespannen interne werkverhoudingen. De Amerikaanse FBI heeft alle voedselresten met daarin de naalden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee voor nader onderzoek.

Maandag 16 juli werd bekendgemaakt dat in broodjes aan boord van vier vliegtuigen van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines naalden waren aangetroffen. Eén passagier raakte gewond door een naald.

Reageer op dit artikel