nieuws

Sodexo start op Floriade ‘meest gezonde snackkiosk

Catering

Sodexo heeft een horeca-outlet toegevoegd aan het assortiment van de Floriade in Venlo. De hoofdcateraar van het evenement exploiteert er sinds vrijdag 20 juli in samenwerking met Kids University for Cooking de Kokkerelli Kiosk. ‘De meest gezonde snackkiosk van Nederland’, aldus Sodexo.

Sodexo start op Floriade ‘meest gezonde snackkiosk

De Kokkerelli Kiosk is gevestigd op het themaveld Relax and Heal op de Floriade, die in 2012 plaatsvindt in Venlo. De ‘meest gezonde snackkiosk van Nederland’ is een initiatief van Kids University for Cooking, de exploitaite gebeurt in samenwerking met Sodexe Prestige.

Onder de merknaam Kokkerelli worden gezonde snacks aangeboden die zijn bedacht door  kinderen. In het assortiment onder andere Fingerfoodballs en Groentefriet. Fingerfoodballs zijn gezondere snacks op basis van groenten als champignons, brocolli, zuurkool en rode kool.

De Groentefriet is een frietje van gepureerde wortelen, maïs en witte bonen, en op smaak gebracht met kruiden. Sodexo laat weten dat hieraan zes jaar onderzoek en testen met kinderen aan vooraf zijn gegaan. Groentefriet voldoen aan de criteria van het Ik Kies Bewust-keurmerk.

Kids University for Cooking is op de Floriade vertegenwoordigt in het Huis van de Smaak en krijgt vanaf 2013 een plek in Villa Flora. Daar gaan kinderen alles meemaken over voeding en het ontstaan ervan onder het motto ‘Lekker alles willen weten over eten.

De wereldbouwtentoonstelling Floriade in Venlo is geopend tot en met 7 oktober. Er is voor 85 miljoen in geïnvesteerd. De organisatie verwacht rond de 2 miljoen bezoekers.

Reageer op dit artikel