nieuws

Foodtruck wil beter beleid Amsterdam

Catering

Amsterdam moet de regelgeving aanpassen om meer ruimte te bieden aan foodtrucks. Dat vindt The Food Line-up, leverancier van foodtrucks. Om hun mening kracht bij te zetten, houdt The Food Line-up op 16 oktober een gratis foodtrucklunch op de Dam.

Foodtruck wil beter beleid Amsterdam

Volgens Lotte Wouters van The Food Line-up moet Amsterdam de regelgeving aanpassen en met foodtruck-leveranciers in gesprek gaan. Wouters stelt dat Amsterdam weinig eigentijdse foodtrucks heeft en spreekt van een gemiste kans.

‘In steden waar streetfood al meer voet aan de grond heeft, zie je wat voor positieve uitwerking dat heeft. Foodtrucks zorgen voor een culinaire en culturele verrijking van de stad en brengen goed en gezond eten naar de mensen toe’, aldus Wouters.

Wouters vervolgt: ‘Streetfood zou een belangrijk tegenwicht kunnen bieden aan al het makkelijk verkrijgbare fastfood in onze hoofdstad. Maar het Amsterdamse vergunningenbeleid biedt deze nieuwe vorm van straathandel weinig kansen’.

Volgens Wouters zouden foodtrucks een paar keer per week op verschillende centrale plekken willen staan. Maar in Amsterdam bestaat een dergelijke vergunning niet, stelt Wouters. In de stadsdelen Centrum en Zuid worden volgens Wouters slechts zes ventvergunningen toegekend. ‘De wachttijd voor deze vergunninge varieert tussen de 14 en 50 jaar’, aldus Wouters.

Dinsdag 16 oktober, op Wereldvoedseldag, houdt The Food Line-up een demonstratie op de Dam. Vanaf 12.30 uur staan enkele foodtrucks op de Dam om een gratis lunch aan te bieden.

Reageer op dit artikel