nieuws

SAB lanceert mvo cateringscan

Catering

Bedrijfscateraar SAB Catering heeft een online tool ontwikkeld onder de naam Nationale MVO Cateringscan. Deze is na een uitgebreide testfase online is gegaan.

SAB lanceert mvo cateringscan

De Nationale MVO Cateringscan meet hoe duurzaam een cateringlocatie is en laat zien hoe dit bedrijfsrestaurant scoort ten opzichte van vergelijkbare locaties. Ook biedt de Nationale MVO Cateringscan een stappenplan op maat om samen met de cateraar of opdrachtgever het bedrijfsrestaurant te verduurzamen.
André Lugtigheid, manager kwaliteit SAB: ‘De reden voor SAB om de online cateringscan te ontwikkelen is de vraag naar een specifiek meetinstrument. Dit instrument moet het mogelijk maken om te meten hoe het staat met de duurzaamheid op een cateringlocatie en waar de verbeterpunten liggen.’ 
De Nationale MVO Cateringscan is bestemd voor cateraars, opdrachtgevers en eigen beheer situaties met een bedrijfsrestaurant. Het invullen van de vragenlijst is gratis, duurt ongeveer vijftien minuten en bestaat uit 39 vragen onderverdeeld in tien categorieën waarop de locatie(s) kan scoren. Het gaat niet alleen om duurzame producten in het assortiment, maar ook om energie- en waterbesparing, goed werkgeverschap, gezondheid en communicatie over duurzaamheid naar lunchgasten.
De Nationale MVO cateringscan berekent per categorie de score. Als de totaalscore is berekend, kan men zien hoe men scoort ten opzichte van andere bedrijfsrestaurants. ‘De cijfers van de scan zijn alleen zichtbaar voor de invuller, maar worden wel gebruikt om gemiddelden te berekenen’, aldus SAB. Aan het eind rolt er automatisch een MVO-verbeterplan uit met tips voor verduurzaming.

Reageer op dit artikel