Nieuwe ondernemerssite met info overheid

Nieuwe ondernemerssite met info overheid

Er is een nieuwe website voor ondernemers met overheidsinformatie over wet- en regelgeving, vergunningen en subsidies. De informatie is per branche gebundeld. Via antwoordvoorbedrijven.nl kan een ondernemer direct zien met welke regels hij te maken heeft in zijn vakgebied zo beweren de makers van de site.

Voor de horeca en de catering zijn ook - afzonderlijke - branchewijzers beschikbaar. Een branchewijzer geeft een overzicht van de huidige en nieuwe wet- en regelgeving.

Subsidies voor de horeca

Maar ook over vergunningen, belastingen, toezichthouders en subsidies die van toepassing zijn voor ondernemers in die specifieke branche. Horeca informatie is te vinden op www.antwoordvoorbedrijven.nl/horeca en de informatie voor de cateringbranche staat op www.antwoordvoorbedrijven.nl/catering.

Belastingdienst

Ook verwijst de branchewijzer ondernemers naar websites en informatiebronnen van andere organisaties zoals de Kamer van Koophandel, de EVD of de Belastingdienst.

De branchewijzers zijn door een nauwe samenwerking met deze organisaties tot stand gekomen, zodat ze aansluiten bij de behoeften van de ondernemers.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.