nieuws

Flexwastedispo wint noviteitenprijs

Catering

Tijdens vakbeurs Facilitair in ’s-Hertogenbosch heeft Metos met de Rendisk Flexwastedispo de FGNoviteitenprijs 2013 gewonnen.

Flexwastedispo wint noviteitenprijs

De Flexwastedispo is een concept om kosten te besparen in de grootkeuken, aldus de jury. ‘Met dit innovatieve sorteersysteem voor organisch afval wordt het aantal handelingen in de keuken fors teruggebracht.’ Het volume van voedselafval wordt met tachtig procent gereduceerd. Het systeem transporteert de voedselresten door middel van vacuümtechniek en brengt de CO2-emissie terug.

In Misset Catering 4 verscheen een reportage over het systeem dat zich makkelijk laat aanbrengen in bestaande situaties. De Flexwastedispo is ontwikkeld door Rendisk, de businessunit export van Metos.

Reageer op dit artikel