nieuws

Sail Den Helder niet voor lokale cateraars

Catering

De catering van Sail Den Helder komt in handen van een grote, landelijke partij. Voor lokale ondernemers zou de klus te groot zijn.

Sail Den Helder niet voor lokale cateraars

De naam van de cateraar is nog niet bekend, meldt Denhelderactueel.nl. ‘We zijn in gesprek met vijf grote partijen’, aldus Sail-directeur Jeannette Blijdorp-Jonker.

Toen de gemeenteraad akkoord ging met de organisatie van Sail in Den Helder, werd nadrukkelijk gemeld dat het lokale bedrijfsleven ervan moet kunnen profiteren. Blijdorp-Jonker: ‘Dat willen we zelf ook, maar wat de catering betreft is dat een lastig verhaal. We hebben gesproken met verschillende horecaondernemers om ze erbij te betrekken, maar de klus is gewoon te groot. Het scheelt nogal of je voor een paar honderd man de catering verzorgt of voor honderdduizenden bezoekers. De ondernemers aarzelen of hebben zelf gezegd het niet te willen doen.’

Overigens is eerder De Kampanje al wel aangetrokken om de relatiecatering te verzorgen, zoals de catering aan boord van de Tall Ships.

De keuze voor een landelijke cateraar betekent ook dat de lokale horeca weinig kans zal zien te profiteren van Sail, aldus Denhelderactueel.nl. De ondernemers op Willemsoord mogen gewoon hun terras buiten zetten en kunnen er wel een graantje van meepikken, maar verder mogen ondernemers waarmee geen contract wordt afgesloten het terrein niet op.

‘We moeten wel dit soort afspraken maken, want de kosten voor het evenement moeten natuurlijk wel worden terugverdiend’, aldus Blijdorp-Jonker. ‘De organisatie kost zo’n twee miljoen en dat geld moet ergens vandaan komen.’

Reageer op dit artikel