nieuws

Basisscholen bestookt met appels

Catering

Om iets te doen tegen overgewicht bij kinderen toert een speciale bus langs basisscholen ten einde daar appels aan te bieden. Dat meldt Omroep Brabant.

Basisscholen bestookt met appels

De Hartstichting en het Voedingscentrum willen op die manier appels onder de aandacht brengen. De appels worden via de ‘FitFoodFun-Factorbus’ als een traktatie aangeboden. ‘Bij elke verjaardag hoort een traktatie, maar laat het dan een appel zijn in plaats van een zakje chips’, zegt Carola Mafait van FitFoodFun Factor.

Ze bezocht de Saffierschool in Roosendaal. Kinderen konden daar in de bus een appelvisje in elkaar knutselen. ‘Dat is een leuke traktatie en nog gezond ook.’

Leerkracht Willy Simons stelt vast dat kinderen dikker zijn dan vroeger. ‘We letten er dan ook elke dag op hoe de kinderen eten. Maar er ligt natuurlijk ook een stuk verantwoording bij de ouders. Wij als leerkrachten zien natuurlijk niet alles.’

In de bus staan enkele jongens het appelvisje in elkaar te knutselen. Een vis van papier, met in het midden een appel. ‘Ja, het ziet er leuk uit hoor, maar hier ga ik niet op trakteren. Ik heb veel liever chips’, zegt de jongen.

Reageer op dit artikel