nieuws

Bedrijfscateraars winnen Lekkerste Broodje

Catering

Roland Biermans, werkzaam bij Appèl@work in Roermond, heeft tijdens de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland 2013, categorie Catering gewonnen. Tweede werd Eli Herregodts van Hutten Catering in Veghel.

Bedrijfscateraars winnen Lekkerste Broodje

Bedrijfscateraars toonden zich in de categorie catering de beste  broodjesmakers. Derde werd Lien van Niele van Plaza Schiphol.

Het winnende broodje Ippon  is een wit broodje met met shuku wakeme, tartaar van jonge zeesla, groene thee en yuzu, knoflook, salicornia cress, komkommer, suikersla, shiso leaves, borage, daikon en sakura cress.

De deelnemers hebben onder de ogen van een jury vier identieke belegde broodcreaties samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Het broodje mocht maximaal €3,75 kosten. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en smaak.

De extra sponsorprijs van Koppert Cress ging naar Danielle Touwslager van Touch Down met het broodje Casablanca Delight. De extra sponsorprijs van Lebo Kaas ging naar Untara Samsuria van Plaza Schiphol met het broodje Broodje Love U. De extra sponsorprijs van Bakkerij Carl Siegert ging ook naar Danielle Touwslager van Touch Down met het broodje Casablanca Delight.

Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie catering, namen dit jaar 15 cateringmedewerkers en -ondernemers deel. De jury bestond uit voorzitter Bob Hutten (Hutten exclusieve catering), Hajé de Jager (eigenaar Hajé Restaurants, voorzitter sector Restaurants KHN), Agnes Leewis (marketing manager Nederlands Visbureau), Alfred Verhagen (marketing manager Koppert Cress), Frank Veldhof (bedrijfschap Horeca en Catering) en Alan Campbell (manager Depa).

Reageer op dit artikel