nieuws

Erasmus Universiteit beëindigt contract Albron

Catering

De Erasmus Universiteit heeft het contract met cateraar Albron beëindigd. Het cijfer voor klanttevredenheid was een fractie te laag, zo meldt Fmm.nl.

Erasmus Universiteit beëindigt contract Albron

Albron heeft zijn best gedaan om de studenten en werknemers van de Erasmus Universiteit beter te bedienen. De cateraar ging van start met een Starbucks koffiecorner, versere belegde broodjes en een wisselende warme daghap.

Maar het was niet goed genoeg in de ogen van bezoekers. Een 5,8 in plaats van de beoogde 6 was het behaalde klanttevredenheidscijfer over 2012. Een krappe voldoende, maar toch   een reden voor de universiteit om het contract met Albron voortijdig te beëindigen.

Ondanks de beëindiging van het contract maakten studenten en medewerkers in 2012 meer gebruik van warme maaltijden en beoordeelden ze temperatuur, hoeveelheid, smaak, variatie, keuzemogelijkheid en prijs positiever. De studenten zijn ook beter te spreken over de belegde broodjes.

Hoewel er zeker verbetering is gevonden, blijven de warme maaltijden het zwakke punt in de restaurants. Een derde van de studenten en de helft van de medewerkers vindt deze slecht, aldus Fmm.nl. ‘Ook de prijs-kwaliteitverhouding van de producten in zowel de restaurants als de koffiecorner blijft een doorn in het oog bij ruim twee derde van de klanten.’

Zodra bekend is wanneer het contract met Albron stopt, zal er een nieuwe Europese aanbesteding in gang gezet worden. Albron blijft voorlopig actief op de Erasmus Universiteit.

Reageer op dit artikel