nieuws

Test helpt basisscholen met eet- en beweegbeleid

Catering

Het Voedingscentrum lanceerde de online test ‘Gezonde Basis op School’ voor het basisonderwijs. Deze test geeft inzicht in het eet- een beweegbeleid van de school. Op basis van de testuitslag krijgen basisscholen advies en worden ze geïnspireerd om van gezond eten en veel bewegen vaste waarden te maken voor leerlingen, aldus het Voedingscentrum.

Test helpt basisscholen met eet- en beweegbeleid

De test ‘Gezonde Basis op School’ is een gezamenlijk initiatief van het Voedingscentrum, NISB en de Hartstichting. Alle basisscholen in Nederland ontvangen deze week een inspirerend mini-magazine over eten en bewegen op school, met daarin een verwijzing naar de online test.
Met de online test op www.voedingscentrum.nl/gezondebasisopschool brengt de school aan de hand van een aantal vragen het huidige eet- en beweegbeleid in kaart. Vervolgens krijgen scholen concrete, haalbare adviezen om dit beleid te verbeteren. De test helpt scholen die al goed op weg zijn met hun eet- en beweegbeleid om in aanmerking te komen voor de themacertificaten ‘Voeding en Mondgezondheid’ en ‘Bewegen’ van het Vignet Gezonde School. Lees meer hierover op www.gezondeschool.nl

Reageer op dit artikel