nieuws

Pannenkoekparty voor ouderen

Catering

Een lekker feestje in verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan de IJssel. Dat beloven de organisatoren van een ‘gezellig pannenkoekfestijn’ op 15 februari 2013.

Pannenkoekparty voor ouderen

Het team van Koopmans Professioneel onthaalt bewoners op een ‘ouderwets gezellig pannenkoekenfestijn.’ Een feest in het kader van de Nationale Pannenkoekdag 2013.

In de Angelsaksische landen is Pannenkoekdag een eeuwenoude traditie, die het begin van de vastenperiode inluidt, aldus Koopmans Professioneel. ‘In ons land organiseren Tefal en Koopmans sinds een aantal jaren de Nationale Pannenkoekdag, waarbij ouderen in het zonnetje worden gezet met zelfgebakken pannenkoeken.’

Hoogtepunt van het evenement is elk jaar weer de scholierenactie, als honderden basisschoolleerlingen uit heel het land pannenkoeken gaan bakken voor ouderen in een zorginstelling bij hen in de buurt. Koopmans riep zorginstellingen uit het hele land op om ook een feestje voor hun bewoners te organiseren en mee te doen met de Nationale Pannenkoekdag.

Daar is massaal op gereageerd. Veel instellingskoks nemen voor of samen met bewoners de koekenpan ter hand. Op andere plaatsen is het extra feest als daar een brigade jonge koekenbakkers aan de slag gaat onder het motto ‘jong bakt voor oud’.

Maar liefst 460 basisscholen nemen enthousiast aan de actie deel. Een heleboel, maar niet genoeg om alle zorginstellingen aan een school te koppelen. Onder deze instellingen vond een loting plaats, waarbij verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan de IJssel als winnaar uit de bus kwam. Het team van Koopmans Professioneel neemt hier op 15 maart de keuken over om alle bewoners op een verrukkelijk pannenkoekenmaal te trakteren. Inclusief een gezellige pannenkoeken-placemat, als cadeautje voor alle ouderen in de zorginstellingen die meedoen aan de Nationale Pannenkoekdag 2013. U leest meer over de Nationale Pannenkoekdag op www.pannenkoekdag.nl.

Reageer op dit artikel