nieuws

Naar school tegen ondervoeding

Catering

Om ondervoeding tegen te gaan is besloten dat kinderen op de Canarische Eilanden in juli en augustus ook naar school zullen gaan. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Naar school tegen ondervoeding

De kans dat u deze zomer lokale jeugd ziet rondlopen tijdens uw vakantie op de Canarische Eilanden, is bijzonder klein. De scholen blijven namelijk open in juli en augustus om ondervoeding tegen te gaan. Dat zei Sven Tuytens, correspondent voor VRT in Spanje, in het programma ‘Nieuwe Feiten’ op radio 1.

Een warme maaltijd is niet duur op de Canarische Eilanden: €38 per maand. Dit toont aan dat de crisis hard toeslaat op het eiland, net als in de rest van Spanje. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Spaanse Rode Kruis zijn voedselhulp aan Afrikaanse landen stopgezet om in eigen land voedselpakketten te kunnen uitdelen. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat één op vier Spaanse kinderen aan ondervoeding lijdt en veel families geen vlees, vis of fruit meer kopen. Op de Canarische Eilanden zou dit cijfer nog hoger zijn.

Dat vooral de Canarische Eilanden getroffen worden, is volgens Tuytens te verklaren door de afstand. De eilandengroep ligt verder van het vasteland, waardoor transport duurder is. Doordat er sowieso weinig industrie aanwezig is, worden deze gebieden extra hard getroffen door de crisis. Enkel de toeristische sector houdt voorlopig stand.

Reageer op dit artikel