nieuws

Uitspraken rechters hebben verstrekkende gevolgen

Catering

De uitspraak die de kantonrechter in Almelo onlangs heeft gedaan in een zaak van payrollers tegen de gemeente Enschede, kan verstrekkende gevolgen hebben voor werkgevers in de cateringsector. Datzelfde geldt voor de uitspraak van de Hoge Raad in een zaak tussen Heineken en Albron, aldus FoodClicks.

Uitspraken rechters hebben verstrekkende gevolgen

In de zaak Heineken/Albron werd een eerdere uitspraak van het Europese Hof bevestigd, dat werknemers die door hun werkgever worden ondergebracht bij een ander bedrijf, dezelfde arbeidsrechten moeten behouden. Bij cateringbedrijven komt het overnemen van werknemers vaak voor vanwege de vele contractwisselingen.

De uitspraak van de rechter in Almelo maakt duidelijk dat ingehuurde krachten gezien worden als normale werknemers en daarom ook niet zomaar kunnen worden ontslagen. Bovendien kunnen werkgevers nu eventueel door pensioenfondsen worden aangesproken op premies of om alsnog bij te dragen aan scholingsfondsen.

‘Beide uitspraken kunnen grote financiële gevolgen hebben voor de cateringsector, waar veel gebruik wordt gemaakt van ingehuurde krachten en werknemers die via payrolling worden betaald. Payrollers zijn in dienst van een payrollbedrijf, maar werken voor een ander bedrijf die de mensen uitleent’, aldus FoodClicks.

Reageer op dit artikel