nieuws

Vette vis verlengt leven ouderen

Catering

Ouderen kunnen ruim twee jaar langer leven wanneer ze wekelijks twee porties vette vis eten. Dat blijkt uit een studie van de Harvard School of Public Health en de Universiteit van Washington, zo meldt Gezondheidsplein.nl.

Vette vis verlengt leven ouderen

Omega-3-vetzuren die in de vette vis zitten, zouden het totale sterfterisico verlagen met 27 procent. Het risico op sterfte veroorzaakt door ziekten aan hart en bloedvaten vermindert met ongeveer 35 procent.

Al eerder was bekend dat het eten van vette vis gezond was, maar volgens de onderzoekers was nog niet voldoende onderzocht of het daadwerkelijk de kans op sterfte bij ouderen vermindert. Dat de kans op sterfte aan hart- en vaatziekten verlaagt wordt door vis die rijk is aan eiwitten en gezonde vetzuren, was bekend. Maar wat het effect was van vette vis op andere doodsoorzaken en op de totale sterfte was niet duidelijk.

Reageer op dit artikel