nieuws

Stiekem eten in kelder van het zorgcentrum

Catering

In zijn boek Yemma schetst Mohammed Benzakour een ontluisterend beeld van de gastvrijheid jegens moslims in een verpleeghuis. In een interview in de Zorgspecial van Misset Catering laat hij weten dat hij zich genoodzaakt voelde om zijn moeder zelf van eten te voorzien.

Stiekem eten in kelder van het zorgcentrum

Als Benzakour Marokkaans eten van huis meeneemt voor zijn zieke moeder, wordt hij verbannen uit het restaurant en zoekt hij zijn heil in een kelder, zo blijkt uit het interview. Op de vraag ‘Welke mogelijkheden bood het verpleeghuis voor uw Marokkaanse moeder?’ antwoordt hij: ‘Op een intakeformulier konden we aangeven dat ze halal eet. Dus kreeg ze haar vlees geserveerd op een apart bordje. Het stond ook apart op de cateringkar. Van gescheiden bereiding in de keuken was volgens mij geen sprake. Het was al heel wat dat ze geen varkensvlees kreeg en het rund of lam van de rituele slacht kwam…….’

Toen Benzakour besloot Marokkaans eten voor zijn moeder mee te nemen, werd hij op de vingers getikt door de exploitant van het restaurant. ‘Die zei dat het toch echt niet de bedoeling was dat ik eigen eten meenam. Hij kon wel inpakken als iedereen dat zou doen, zei hij. Toen ben ik stoutmoedig gaan rondneuzen in het tehuis, een eigen plek gaan zoeken. Die vond ik uiteindelijk in de kelder, een soort rommelschuurtje, een ideale ruimte. Daar dekte ik dan een tafel als we gingen eten. Na afloop ruimde ik alles keurig weer op en nam ik de afval mee in een plastic tasje.’

Het complete interview treft in aan in de Zorgspecial van Misset Catering.

Reageer op dit artikel