nieuws

Vegetarische ‘week’ aan boord van Thalys-treinen

Catering

Van 4 tot en met 7 juni serveert Thalys uitsluitend vegetarische maaltijden aan boord van zijn treinen. Dit ter gelegenheid van Wereld Milieu Dag op 5 juni.

Vegetarische ‘week’ aan boord van Thalys-treinen

Thalys wil daarmee zijn betrokkenheid tonen met duurzaam vervoer. De Wereld Milieu Dag is een initiatief van het milieuprogramma van de Verenigde Naties. Onder het motto Think-Eat-Save staat dit jaar de strijd tegen verlies en de verspilling van voedsel in de wereld centraal. Thalys serveert de vegetarische catering, omdat dit de impact van dierlijke eiwitten op het milieu beperkt.

Patricia Baars, woordvoerder van Thalys: ‘Deelname aan de Wereld Milieu Dag past volledig in het duurzame cateringbeleid dat wij al sinds 2007 voeren. Jaarlijks serveren wij al 40% van onze maaltijden in Comfort 1 zonder vlees of vis. We maken graag gebruik van de gelegenheid om iedereen te helpen herinneren dat alle beetjes helpen. Klanten kunnen gedurende vier dagen kiezen tussen twee vegetarische menu’s. De menu’s variëren afhankelijk van het land van vertrek en de bestemming van de treinen. De klanten in Comfort 1 ontvangen ook een folder waarin we de kernpunten van het duurzame cateringbeleid van Thalys herhalen. ‘

Met meer dan 2,3 miljoen maaltijden per jaar  vertegenwoordigt de catering 54% van de ‘CO2-voetafdruk’ aan boord. Daarom zet Thalys zich in voor duurzame catering, dat lekker eten combineert met respect voor het milieu. Die inspanning steunt op vijf pijlers: de voorkeur geven aan seizoensgroenten en -fruit, het gebruik van streekproducten, biologisch geteelde voedingsmiddelen aanbieden, meer kiezen voor wit vlees en vis en de herkomst van vis controleren.

Reageer op dit artikel