nieuws

Wat mag de zorg doen op horecagebied?

Catering

Zorgaanbieders die zich bezighouden met horeca-activiteiten. Wat is toegestaan en wat niet? In de zorgspecial van Misset Catering zetten Mr. Sabine Bonnet en mr. Marlies Oogjen van Groen Caubo Montessori advocaten te Almere het antwoord op deze vraag uiteen.

Wat mag de zorg doen op horecagebied?

Uit de bijdrage van beide advocaten  blijkt dat zorgorganisaties die horeca-activiteiten ontplooien, met verschillende zaken rekening moeten houden: bestemmingsplan, drank- en  horecawet, fiscale gevolgen en de regels ten aanzien van paracommercie.

Over het bestemmingsplan merken ze onder andere op: ‘Check  de bestemming in het bestemmingsplan en overleg met de gemeente over de mogelijkheden. Pas waar nodig de doelstelling van de organisatie aan.’

Het verhaal in Misset Catering maakt duidelijk dat er aan het ontplooien van horeca-activiteiten in  eigen beheer nogal wat risico’s kleven. Bonnet en Oogjen concluderen dat het  ontwikkelen van commerciële horeca-activiteiten de zorg ten goede kan komen, maar het brengt wel risico’s met zich mee, melden ze. Een van hun tips luidt: ‘Besteed de activiteiten uit, zodat de risico’s voor de zorginstelling beperkt blijven.’

Het complete verhaal treft u aan in zorgspecial van Misset Catering.

Reageer op dit artikel