nieuws

OSP wint award voor meest duurzame horeca

Catering

Een bedrijfscateraar die een award wint voor de meest duurzame horeca. OSP Zakelijke Horeca werd geprezen om haar duurzame aanpak. Het bedrijf won de duurzaamheid award ‘Falco Eleonorae’.

OSP wint award voor meest duurzame horeca

Marcel Gerritsen, commercieel directeur van OSP Zakelijke Horeca, nam de prijs op woensdag 26 juni op landgoed Rhederoord in ontvangst. De cateraar uit Hoofddorp werd geprezen om haar duurzame aanpak van de afgelopen jaren. In 2012 ging de award naar restaurant De Eendracht uit Rotterdam.

Balans

De duurzaamheid Award ‘Falco Eleonorae’ is een initiatief van ONAOO Certified Professional Olive Oil Taster Gregor Christiaans, tevens eigenaar van Olijfbedrijf. Middels deze award wil hij meer aandacht vragen voor duurzaamheid in de Nederlandse horeca. Het horecabedrijf dat in 2013 werkt met de juiste balans van de pricipes: people, profit, planet, is OSP Zakelijke Horeca. ‘Deze kwaliteitscateraar staat bekend om haar opvallende en creatieve horeca-concepten waarbij de pijlers: 100% natuurlijk, biologisch & regionaal centraal staan’, aldus Christiaans. Hij voegde toe een fan te zijn van OSP. ‘Dit bedrijf doet niet mee aan de plakjes-kaas-oorlog waar andere cateraars wel aan mee doen. OSP gaat voor kwaliteit.’

Olijfbedrijf is een horeca-groothandel. het bedrijf importeert bijzondere olijfolie, olijven en andere delicatessen uit het Middellandse zee gebied. De producten zijn uitsluitend verkrijgbaar voor de Nederlandse horeca.

Regionale producten

Eigenaar van Olijfbedrijf Gregor Christiaans: ‘Duurzaamheid is naar mijn mening niet automatisch biologisch. Zo kijkt Pepijn Schmeink, winnaar van vorig jaar, ook naar regionale producten in zijn inkoop. Hij neemt af van de stadstuinen in Rotterdam. Mijn insteek is daarom ook: biologische producten uit China? Onzin. Deze komen ons land binnen met het vliegtuig of per boot, en wat daar voor CO2 uitstoot aan gekoppeld is, wil je niet weten. Ik onderschrijf daarom het motto:  ‘stop organic, buy local’.

Omdat Christiaans veel olijfolie uit Griekenland betrekt was de Griekse ambassade in de persoon van Nikolaos Thomopulos bij de uitreiking aanwezig.

Reageer op dit artikel