nieuws

Colourkitchen breidt uit bij Rabobank

Catering

The Colourkitchen at Work breidt het aantal locaties gestaag uit. Dat gebeurde en gebeurt onder andere bij drie vestigingen van Rabobank. ‘Het is niet alleen maar bezuinigen, er is voldoende budget om verantwoord te ondernemen’, aldus Bartel Geleijnse, directeur van de Colourkitchen at Work.

Colourkitchen breidt uit bij Rabobank

Om jongeren uit bijstand en Wajong te halen, wil The Colour Kitchen at Work vóór 2014 minimaal negentig leerplaatsen creëren. Bij deze bedrijfscateraar leren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het horecavak.

 

Acht locaties

De cateringorganisatie timmert nu twee jaar aan de weg en heeft contracten met acht locaties, waaronder Rabobank Alkmaar en Rabobank Breda. Ook met Rabobank Geldrop is de deal zo goed als rond. Maatschappelijk investeerder Start Foundation steekt €100.000 in het concept vanwege het innovatieve karakter en het sociaal rendement. Van elke tien leerlingen die hun diploma halen, stromen er vijf door naar betaald werk.

 

Openheid

Onder leiding van twee ervaren leermeesters – een manager en een chefkok – worden per locatie acht tot tien jongeren met een gebrekkige toegang tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca. De jongeren komen in een ‘open keuken’ te werken. ‘Onze leerlingen kunnen zich niet verschuilen achter de keukendeur, big brother kijkt altijd mee. Bovendien maken we er geen geheim van dat we werken met mensen die tot voorheen minder kans hadden op werk. En fouten maken we allemaal. De open keuken helpt dat ze zich snel herpakken en sterk groeien als persoon en professional’, aldus Bartel Geleijnse.

Reageer op dit artikel