nieuws

Veneca wil catering op alle basisscholen

Catering

Op alle basisscholen zou catering ingevoerd moeten worden. Zo kunnen alle kinderen in Nederland kennismaken met gezond eten en drinken, aldus de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties in Veneca Focus op 2013.

Veneca wil catering op alle basisscholen

Nederland is het enige land dat gezond eten en drinken overlaat aan de ouders. En dat is eigenlijk onverantwoord, zo kan uit het pleidooi van Veneca worden opgemaakt. ‘Het probleem is daarbij dat de ouders verleerd zijn wat een gezonde maaltijd is, waardoor hun kinderen een verkeerd eetpatroon ontwikkelen.’

De organisatie is van oordeel dat veel ouders zich elke dag weer laten verleiden door het enorme aanbod zonder te letten op de gezondheidswaarde ervan. Eten en drinken zou opgepakt moeten worden door het reguliere onderwijs, zodat de zorgkosten beheersbaar blijven. ‘Veneca staat klaar om te helpen hiervoor goede programma’s te ontwikkelen.’

 

Snackbar verder weg

Cateraars hoeven hun bijdrage op de scholen overigens niet te beperken tot het verstrekken van eten en drinken. Ze zijn ook goed in staat om gastlessen te verzorgen  over het belang van een gezonde keuze, aldus Veneca. ‘Dat die gezonde keuze nog lekker kan zijn ook staat buiten kijf.’

De organisatie pleit er ook voor om de snackbar uit de buurt van scholen te weren. Net zoals dat bij de coffeeshop gebeurt.

Reageer op dit artikel