nieuws

Diks wint met Oer-broodje Lekkerste Broodje Catering

Catering

Met zijn Oer-broodje heeft Paul Diks van Diks Catering & Party service in Harreveld de dertigste editie van het Lekkerste Broodje Catering op zijn naam geschreven. Deze wedstrijd vond 14 januari op de Horecava plaats.

Diks wint met Oer-broodje Lekkerste Broodje Catering

Johan Laan van Deinums Catering behaalde met zijn broodje Wild Sensation de tweede plek.  Ronald Biermans van Appel Catering, die de wedstrijd al twee keer won, werd met Effe Buffelen derde.
De 15 deelnemers moesten onder de ogen van een jury vier identieke belegde broodcreaties samenstellen en presenteren. De basis kon zijn: een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant.

In het kader van gezonde en verantwoorde voeding keek de jury ook naar de toepassing van gezonde componenten. Verder moesten de deelnemers een berekening van de calorische waarde en de kostprijs tonen. Het broodje mocht maximaal €3,75 kosten. De jury lette ten slotte op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en smaak.

De deelnemers

Aan de wedstrijden deden vijftien deelnemers mee. Salusa Jans van Bread, Maarten Gazan van ISS Catering Services, Paul Diks van Diks Catering & Partyservice, Johan Laan van Deinums Catering, Erwin Hendriks van Noord Holland Catering, Leon van Grunsven van Efteling Culinair centrum, Michel Flaton van Vitam Catering, Mark de Man van Restaurant De Efteling, Chin Dong Yi van Hot Wox Schiphol, Lien van Niele van Bubbels, Untara Samsuria van Noodlebar, Danielle Touwslager van Touch Down, Amanda Lieferink van Café Chocolate, bas Diks van Mealz Authentiek Culinair en Roland Biermans van Appel Catering gingen de strijd met elkaar aan.

Reageer op dit artikel