nieuws

Ondervoeding oorzaak van complicaties bij kinderen

Catering

Ondervoeding speelt niet alleen ouderen parten, ook kinderen lijden eronder. Ondervoeding is namelijk de grootste oorzaak van complicaties bij kinderen die in het ziekenhuis langdurig behandeld worden.

Ondervoeding oorzaak van complicaties bij kinderen

Hoogste tijd dat er iets gedaan wordt aan ondervoeding bij kinderen in het ziekenhuis, zei Henriette van Eeghen tijdens het facilitair congres op de Horecava. Van Eeghen die zich bezighoudt met fondswerving ten behoeve van de bouw van een kinderrestaurant in het Emma Kinderziekenhuis AMC, vindt het bizar dat ondervoeding de grootste oorzaak is van complicaties. Ze wil dat dit probleem wordt aangepakt en gaf aan dat dat ook heel goed kan.

Kinderen die langdurig behandeld worden in een ziekenhuis moeten veel beter worden opgevangen, aldus van Eeghen. ‘Ze moeten gebruik kunnen maken van faciliteiten die voor andere kinderen gewoon zijn, zoals school, bioscoop en een omgeving waar je samen met anderen de maaltijd kunt gebruiken.’

Ze liet middels afbeeldingen zien hoe het kinderrestaurant eruit komt te zien. Kinderen kunnen daar, desgewenst met hun ouders, broers, zusjes en vrienden, de maaltijd gebruiken. In een aantrekkelijke, vertrouwde omgeving. ‘Dat is veel beter dan op bed een dienblad met daarop een maaltijd onder een deksel te krijgen. En als die maaltijd dan onaangeroerd weer terug gaat, is er niemand die daar wat van zegt. Dat werkt niet. Wij willen daar verandering in gaan brengen. Want voeding is heel belangrijk voor een goed herstel.’

Reageer op dit artikel