nieuws

Stimulator laat kankerpatiënten pijnvrij eten

Catering

Kankerpatiënten die als gevolg van chemotherapie of bestraling last hebben van pijnlijke zweren in de mond en daardoor moeilijk kunnen eten, zijn dankzij een vinding beter te behandelen aan deze zweren. Dit betekent dat ze zonder pijn kunnen eten, zo blijkt uit een publicatie in De Gelderlander.

Stimulator laat kankerpatiënten pijnvrij eten

De zweren zijn zo pijnlijk dat slikken en eten niet meer goed mogelijk is. Ronald Menken uit Eibergen zorgt met de door hem ontwikkelde low level-lasertherapie voor een doorbraak. Patiënten kunnen zichzelf met een bio-stimulator thuis behandelen, zonder al te hoge kosten te hoeven maken.

De stimulator wordt getest door drie academische ziekenhuizen. De resultaten zijn tot nu toe positief, aldus Menken, die wereldwijd patent op zijn vinding heeft aangevraagd.

Reageer op dit artikel