nieuws

Betalen met de vinger wint terrein

Catering

Betalen met de vinger ofwel biometrisch betalen wint terrein in bedrijfsrestaurants. Dit meldt cateraar Albron in een reactie op het verdwijnen van Chipknip.

Betalen met de vinger wint terrein

In steeds meer bedrijfsrestaurants  wordt biometrisch betalen ingevoerd. Hiermee kan snel, simpel en veilig worden betaald. Daarnaast kunnen klanten van Albron ook kiezen voor contactloos betalen via een betaalpas met Near Field Communication (NFC). In samenwerking met transactieverwerker Equens biedt Albron beiden vormen van betalen aan.

Chipknip houdt in 2015 op te bestaan. Veel gasten van bedrijfsrestaurants betalen nu nog met Chipknip. Albron is in 2012 al begonnen met biometrisch betalen als aanvulling op andere betaalmethoden. Klanten betalen door het aderpatroon in hun vinger te scannen. Daarnaast biedt Albron sinds kort ook contactloos betalen aan door het aanbieden van een contactloze betaalpas.

Betaalgemak

Biometrisch en contactloos betalen biedt veel betaalgemak aan de klant, aldus Albron. ‘Het opladen van het saldo gaat automatisch. Door biometrisch of contactloos betalen gaat de betaling sneller wat weer leidt tot kortere rijen aan de kassa.’

Reageer op dit artikel