nieuws

Cateraars behalen certificaten

Catering

Verschillende cateraars hebben de afgelopen weken certificaten behaald waarmee wordt aangegeven dat ze aan bepaalde normen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen voldoen. ‘De markt vraagt om een milieucertificaat.

Cateraars behalen certificaten

Appèl heeft het ISO 14001 certificaat behaald. Dat betekent dat het milieumanagement-systeem van Appèl voldoet aan de ISO norm. ‘Appèl is al jaren erg bewust bezig met het leveren van duurzame catering. Daarvoor gebruiken wij de richtlijnen van Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Toch kregen wij vanuit de markt steeds vaker de vraag om het milieucertificaat. Vooral in aanbestedingen kiest een opdrachtgever graag voor zekerheid door middel van een certificaat in plaats van een door de inschrijver opgesteld verhaal’, aldus de cateraar.

Vitam

Vitam behaalde naast het ISO 9001 certificaat het ISO 14001 milieucertificaat. Daarover meldt de cateraar: ‘Met deze dubbele ISO-certificering laat Vitam zien dat de bedrijfsprocessen, zowel op het gebied van kwaliteit als duurzaam ondernemen, goed op orde zijn. Daar zijn we met ons hele team dan ook bijzonder trots op.’

Prorest

Prorest laat weten niveau Zilver behaald te hebben in het FIRA Rating System. FIRA, onder andere gebaseerd op ISO 26000,  is dé kennismakelaar op het gebied van MVO en toetst bedrijven in hoeverre duurzaamheid verankerd ligt in de bedrijfsprocessen, aldus Prorest. ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met onze bedrijfscultuur. Prorest zet de toon binnen de cateringbranche door het gebruik van duurzame producten op al onze 200 cateringlocaties in Nederland. We dringen voedselverspilling nog verder terug en we bieden kansen aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt’, vertelt Hans Elema namens Prorest Catering.

Reageer op dit artikel