nieuws

AOC wil eigen groente gaan telen

Catering

Planten op school telen om te consumeren in de schoolkantine. Dat idee is geopperd door leerlingen van het AOC in Almelo. Directeur André Hoeben ziet het helemaal zitten.

AOC wil eigen groente gaan telen

Het idee werd geopperd in het kader van het proefpark Morgen is Groen. Plaatsing van een windmolen wordt ook overwogen. Hoeben: ‘Een vader van een van onze leerlingen heeft daar wel ideeën over.’

Morgen is Groen staat in het teken van duurzaamheid, zo meldt Tubantia. Leerlingen bouwden al een serie vogelhuisjes van afvalhout. Het is de bedoeling dat de school samen met bedrijfsleven of overheden activiteiten gaat ontplooien die te maken hebben met duurzaamheid. ‘We willen graag voorop gaan in de vergroening. Onze maatschappij wordt steeds groener. Er komt steeds meer aandacht voor milieu, voor duurzaamheid en voor bewuster leven. Dat kunnen we in het proefpark ook aan de buitenwacht laten zien’, aldus Hoeben.

Reageer op dit artikel