nieuws

Snoepautomaten vatbaar voor diefstal

Catering

Het exploiteren van snoepautomaten is niet zonder risico. De kans bestaat namelijk dat er snoep verdwijnt zonder dat daarvoor wordt betaald.

Snoepautomaten vatbaar voor diefstal

Acht Marechaussees zijn vorig jaar ontslagen wegens het stelen uit een snoepautomaat, zo is duidelijk geworden. Zij waren verantwoordelijk voor de bewaking van de Koninklijke Stallen. In hun wachtlokaal stond een snoepautomaat waaruit veel Marsen, rollen Mentos en zakjes drop verdwenen, terwijl daar niet voor werd betaald. De exploitant van het automaat deed aangifte, de ‘sectie interne onderzoeken’ installeerde een cameraatje, zo meldt NRC.

Uit de beelden van de camera bleek dat de beveiligers inderdaad aan de machine schudden en met ‘de klep rommelden’. Een woordvoerder van de marechaussee zei destijds tegen de Telegraaf dat de werkgever de zaak hoog opneemt, omdat de medewerkers ze ‘hebben gestolen uit een gebouw dat ze juist moesten bewaken’. Er zou daarom sprake zijn van een onherstelbare vertrouwensbreuk.

De advocaat van de ontslagen medewerkers vecht het ontslag aan. Hij noemt het ontslag ‘willekeurig’: elf andere marechaussees die ook bij de ‘snoepautomaataffaire’ betrokken waren, werden namelijk niet ontslagen.

Reageer op dit artikel