nieuws

Rabobank stopt met mobiele wallet MiniTix

Catering

Rabobank stopt per 1 november met MiniTix, de mobiele wallet die is gekoppeld aan een 06-nummer als unieke sleutel. Dit besluit is een gevolg van het feit dat contactloos betalen de standaard wordt, meldt Telecompaper.com.

Rabobank stopt met mobiele wallet MiniTix

Nu contactloos betalen de nieuwe standaard wordt, worden andere betaalvoorzieningen afgebouwd, meldt Rabobank. MiniTix, in 2003 gelanceerd, is er één van. Alle slapende MiniTix rekeningen worden al uiterlijk 30 juni opgeheven, actieve gebruikers krijgen vanaf september bericht. Uiterlijk 1 november is de dienst helemaal niet meer te gebruiken.

MiniTix wordt onder meer gebruikt door MyOrder Cashless betalen, een dienst die aan de kassa werkt met NFC-stickers of bandjes. Sportclubs en bedrijfskantines gebruiken die methode omdat ze geen contant geld in huis willen hebben. Gebruikers kunnen ook onderling geld overmaken of betalen bij webwinkels die de betaalmethode aanbieden.

 

Reageer op dit artikel