nieuws

Cateraar lanceert biologisch broodje hamburger vanuit ‘Groentainer’

Catering

Op het Arnhemse dancefestival Beat the Bridge heeft de Achterhoekse evenementencateraar De Timp Evenementenservice haar nieuwe biologische broodje hamburger gepresenteerd. Dit gebeurde vanuit een zelfvoorzienende Groentainer.

Cateraar lanceert biologisch broodje hamburger vanuit ‘Groentainer’

Timp Evenementenservice benadrukt het lokale karakter van het nieuwe bio-burgerbroodje, zo meldt Biojournaal. ‘De evenementenmarkt verandert. Bezoekers willen een verantwoord en duurzaam product’, zegt eigenaar Luuk Domhof. Om toe te voegen: ‘Veel mensen praten erover, wij doen het.’

Ekoboerderij
Het vlees voor de burgers komt van Ekoboerderij Arink uit Lievelde, de biologische tarwe voor de broodjes van Korenmolen de Vier Winden uit Vragender.

Voormalige zeecontainer
Het nieuwe broodje hamburger wordt verkocht vanuit een nieuw ontwikkelde verkoopunit, een voormalige zeecontainer die zelfvoorzienend is. De zogenoemde Groentainer werkt op een accu afkomstig uit een elektrische auto. Zonnecollectoren voorzien de accu van energie. Is er onvoldoende energie dan draait de Groentainer op een biodiesel aggregaat. Die biodiesel maakt De Timp zelf van de eigen, afgewerkte frituurolie.

Reageer op dit artikel